مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه

1397/10/2

مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مناسبت هفته پژوهش در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد.

مشروح مراسم:

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد
ضرورت توجه به نیازهای کشور در اولویت پژوهشی دانشگاه‌ها

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر ضرورت توجه به نیازهای کشور در اولویت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: اگر چه تولید مقاله در دانشگاه‌ها برای ارتقای سطح علمی کشور در سطح جهانی لازم است اما باید در کنار این فعالیت‌ها مسائل و نیازهای جامعه را به عنوان یک اولویت مورد توجه طرح‌های پژوهشی قرار بدهیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، دکتر سید احمد معتمدی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد با تاکید بر اینکه دانشگاه اصنعتی میرکبیر از لحاظ علمی و پژوهشی دستاوردهای خوبی را کسب کرده است، گفت: اگرچه ما در عرصه‌های مختلف علمی و همچنین رتبه بندی‌های داخلی و خارجی موفقیت‌هایی را کسب کردیم اما این به معنای توقف در انجام فعالیت‌های علمی نیست و در واقع ما شرط لازم فعالیت‌های علمی را کسب کردیم اما این دستاوردها کافی نیست و باید تلاش ما بیش از پیش باشد.
وی رشد علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال ۹۷ را قابل قبول و بهتر از سال‌های گذشته ارزیابی کرد و گفت: این موفقیت‌ها در عرصه‌های مختلف علمی صورت گرفته و اینطور نیست که ما فقط در عرصه تولید مقاله رشد کرده باشیم. اگرچه به اعتقاد من تولید مقاله امری بسیار ضروری در کشور محسوب می‌شود و اینطور نیست که ما بگوییم این اقدام چه کمکی به کشور می‌کند. باید بپذیریم تولید مقاله جایگاه علمی کشور در دنیا را افزایش می‌دهد اما باید تلاش کنیم در کنار آن تعداد ارجاعات به این مقاله‌ها نیز افزایش یابد. همچنان که دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیست و هشتمین دانشگاه دنیا از نظر تولیدات علمی و میزان ارجاعات است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر تاکید کرد: همانطور که شاخص رشد علمی این دانشگاه امسال در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش یافته است به مراتب آن تعداد قراردادهای پژوهشی رشد قابل توجهی داشته و ما سعی کردیم این رشد کمی و کیفی در همه حوزه‌ها اتفاق بیفتد و یقینا این اقدامات حاصل زحمات کل مجموعه دانشگاه اعم از اعضای هیات علمی، دانشجویان، پژوهشگران و ... است و ما همواره خود را با پنج دانشگاه برتر صنعتی کشور مقایسه می‌کنیم و در اغلب رتبه بندی‌های داخلی همواره رتبه اول و گاها دوم را از آن خود می‌کنیم و دانشگاه‌های صنعتی نظیر خواجه نصیر، علم و صنعت، صنعتی اصفهان و امیرکبیر همواره جزء ۱۳ دانشگاه برتر کشور به حساب می‌آیند.
معتمدی در پایان خاطرنشان کرد: باید در کنار فعالیت‌های پژوهشی و علمی همواره در جهت ارتقای هر چه بیشتر و حرکت به سمت حل مشکلات جامعه گام برداشت چرا که ما همواره با وجود این موفقیت‌ها مشکلات جدی به خصوص در سال جاری و همچنین سال آینده نیز در پیش داریم که اغلب این مشکلات به حوزه مالی مربوط می‌شود اما باید بتوانیم با برنامه ریزی درست بر این مشکلات فائق آییم.

---------------------------

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیر کبیر خبر داد
راه‌اندازی مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال آینده

معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر از برنامه این دانشگاه برای راه‌اندازی مرکز خدمات آزمایشگاهی و تدوین ساز و کارهای بودجه اجرای این طرح در بودجه سال ۹۸ خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، دکتر حسین حسینی کودشکی، در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، جایگاه علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در بین دانشگاه‌های داخلی و همچنین خارجی را قابل قبول و موفق توصیف کرد و گفت: بر اساس رتبه بندی QS این دانشگاه توانست از نظر علمی رتبه ۲۸ را در بین دانشگاه‌های دنیا به دست بیاورد. در واقع در عرصه داخلی نیز در بسیاری از شاخص‌های رتبه بندی همواره در جایگاه برتر قرار داریم. بنابراین دانشگاه صنعتی امیرکبیر دستاوردهای خوبی در عرصه علمی و پژوهشی از آن خود کرده است.
وی در ادامه از امکان همکاری علمی و پژوهشی اساتید دانشگاه‌های دیگر با دانشگاه صنعتی امیرکبیر خبر داد و گفت: بر اساس برنامه‌ای که تدوین شده فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاه‌های کشور می‌توانند هفته‌ای دو روز با دانشگاه صنعتی امیر کبیر در عرصه‌های مختلف علمی و پژوهشی به عنوان" همکار پژوهشگر" همکاری داشته باشند.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیر کبیر به مهمترین اولویت‌های کشور در عرصه پژوهش اشاره کرد و گفت: حوزه‌هایی نظیر آب، انرژی، سلامت، ایمنی و محیط زیست هم اولویت اصلی کشور در عرصه پژوهشی است که نیاز است دانشگاه‌ها برنامه‌ها و رویکردهای پژوهشی خود را بر اساس این محورهای اصلی که وزارت علوم نیز بر آن تاکید دارد قرار بدهند.
به گفته وی خوشبختانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر از نظر تولیدات علمی، افزایش شرکت‌های دانش بنیان، تبادل دانشجویان و اساتید با کشورهای اروپایی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، مشارکت با دانشگاه‌های خارج از کشور، ارتباط پایان‌نامه‌ها و صنعت و قراردادهای پژوهشی موفقیت‌های خوبی را کسب کرده و این دستاوردها بدون استفاده از ظرفیت‌های اساسی و توانمندی‌های موجود در دانشگاه‌ها امکان پذیر نبود.
معاون پژوهشی دانشگاه امیر کبیر اولویت‌های پژوهشی را مورد توجه مسئولان دانشگاه عنوان کرد و گفت: در این راستا امسال حدود هشت نفر همکار پژوهشگر در دانشگاه امیر کبیر جذب شده‌اند.
دکتر حسینی با اشاره به طرح مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: این طرح یکی از مهمترین طرح‌های پژوهشی دانشگاه است که بودجه آن در سال ۹۸ در سازمان برنامه و بودجه بررسی می‌شود. امیدواریم با تایید این طرح توسط شورای عالی اقتصاد و همچنین مشارکت با طرف‌های خارجی بتوانیم این مرکز را در سال آینده راه اندازی کنیم تا بر اساس آن خدمات آزمایشگاهی به دانشگاهیان، صنعت و ... ارائه شود و همچنین فضایی باز برای عرصه استارت‌آپ‌ها در حوزه آزمایشگاهی ایجاد شود.
گفتنی است در این مراسم از 47 پژوهشگر برتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر به عمل امد.

------------------------------