برتری مرکز بهداشت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

1397/03/19

مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم "مراکز مشاوره" و "مراکز بهداشت و درمان" را دوبال دفتر مشاوره و سلامت در دانشگاه‌ها دانست و گفت: برای ارتقا مراکز بهداشت و درمان باید به نیروی انسانی و آموزش کادر متخصص توجه شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر دکتر حسن به نژاد، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران در ششمين گردهمايي روساي مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌هاي سراسر کشور با اشاره به حضور رؤسای مراکز بهداشتی دانشگاه‌ها گفت: این مراکز بخش سلامت و بهداشت دانشگاه‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهند از این رو این مراکز دارای جایگاه بسیار مهمی هستند.
وی سلامت را محور توسعه دانست و اظهار کرد: اگر فعالیت در این حوزه انجام نگیرد، ما شاهد توسعه در دانشگاه‌های کشور نخواهیم بود.
به‌نژاد ارائه خدمات بهداشتی در کمترین زمان و بالاترین سطح کیفی برای دانشجویان را از ماموریت‌های این مراکز عنوان کرد و ادامه داد: لذا ارائه چنین جلساتی برای هماهنگی این مراکز و ایجاد همکاری می‌تواند، بسیار مفید باشد.
رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران بهداشت و درمان را یک موضوع بین رشته‌ای توصیف کرد و یادآور شد: عدم دقت و تمرکز در مساله بهداشت می‌تواند هم در مراکز تحصیلی و هم در خوابگاه‌های دانشگاه‌های کشور مشکلات بسیاری را به وجود آورد از این رو توقع ما این است که پتانسیلی که در این شورا جمع شده بتواند یک برنامه جامع برای مقابله با مسائل بهداشتی در سطح دانشگاه‌ها ارائه دهد و به طور حتم باید بحث بهداشت در کنار درمان جدی گرفته شود.
دکتر ابوالحسن ریاضی، معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این گردهمایی رشد و تقویت حوزه بهداشت و سلامت را از جمله سیاست‌های وزارت علوم در سازمان امور دانشجویان عنوان کرد و افزود: در چهار سال گذشته بنا به ضرورت‌ها، تمرکز جدی در حوزه مشاوره داشتیم، که این امر با همکاری دانشگاه‌ها این بخش جایگاه خود را پیدا کرده است و در چهار سال دوم مراکز مشاوره همان مسیر را با قدرت طی خواهند کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که بخش بهداشت به موازات مراکز مشاوره به جایگاه و نقش خود دست یابد و یادآور شد: در این چارچوب با توجه به تجربه‌ای که در چهار سال گذشته در مشاوره کسب کردیم، تمرکز ما بر آموزش بوده است. بر این اساس بخش قابل توجهی از نشست‌های ما آموزش خواهد بود و محور اصلی آموزش دانشجویان هستند.
به گفته معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان در این مسیر باید به گروه همیاران سلامت جسم بیشترین آموزش داده شود.
دکتر منصوره سادات صادقی، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم نیز در این نشست با اشاره به اهمیت جایگاه مراکز بهداشت و درمان، "مراکز مشاوره" و "مراکز بهداشت و درمان" را دوبال دفتر مشاوره و سلامت در دانشگاه‌ها دانست که توانمندی هر کدام منجر به ارتقای سلامت جامعه دانشگاهیان خواهد شد.
صادقی با تاکید بر اینکه بهداشت و سلامت بایستی به مطالبات دانشجویی در زمینه درمان نیز توجه شود،‌گفت:‌ برای ارتقا مراکز بهداشت و درمان باید به نیروی انسانی و آموزش کادر متخصص توجه شود.
وی به بیان برنامه‌های آتی دفتر مشاوره و سلامت برای مراکز بهداشت و درمان پرداختند و اظهار کرد: کانون همیاران سلامت دارای دو کمیته تخصصی مشاوره و سلامت روان و بهداشت و سلامت جسم خواهد شد و امیداوریم همیاران سلامت جسم نیز در این کانون‌ها به فعالیت بپردازند.
وی بهداشت فردی و بهداشت محیط و HSE را از جمله‌ برنامه‌های مهم دفتر مشاوره و سلامت نام برد.
در پایان این گردهمایی از روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های تقدیر بعمل عمل آمد که به این شرح است:
دکتر مقدس رئیس مرکز بهداشت و درمان دانشگاه تهران
دکتر کشوری رئیس مرکز بهداشت و درمان دانشگاه صنعتی امیر کبیر